35,00 LEI

Descriere

Cum acţionează?

  • Tonic fizic și mental
  • Întărește imunitatea
  • Are efect remineralizant

Pentru ce se recomandă?

  • Condiții solicitante de viață

Informații suplimentare

părți aeriene de Busuioc (Ocimum basilicum) - 30%; părți aeriene de Cimbrișor (Thymus serpyllum) - 20%; muguri de Brad (Abies alba) - 16%; Măceșe (Rosa canina) - 10%; părți aeriene de Șovârv (Origanum vulgare) - 10%; flori de Soc (Sambucus nigra) - 10%; flori de Tei (Tilia sp.) - 2%; părți aeriene de Ventrilică (Veronica sp.) - 2%.

*Toate ingredientele provin din agricultură ecologică.

Proprietăți ingrediente

Mugurii de Brad stimulează imunitatea în special la nivel rino-faringian. Extractul din muguri de brad este utilizat ca expectorant, antiinflamator şi antiseptic al căilor respiratorii în afecţiuni ale aparatului respirator: faringite, laringite, bronşite, traheite, amigdalite, viroze respiratorii. Are, de asemenea, o importantă acţiune remineralizantă, favorizează fixarea calciului în oase, stimulează eritropoieza (producerea de celule roşii) şi creşterea în înălţime.

Busuiocul - cunoscut în principal ca plantă aromatică, are însă şi întrebuinţări medicinale: se utilizează în tulburări gastro-intestinale, ca stomahic şi carminativ, proprietăţi datorate uleiului esenţial. Se foloseşte, de asemenea, ca diuretic şi calmant în inflamaţiile căilor respiratorii. Este reconfortant și tonic.

Cimbrişorul are proprietăţi expectorante, calmând spasmele căilor respiratorii. Datorită uleiului esențial pe care îl conţine, cimbrişorul este indicat ca adjuvant în tratarea tusei convulsive sau spastice, tusei astmaticilor, bronşitei şi răguşelii.

Măceşul este un puternic antibiotic natural. Pseudo-fructele de măceş deţin un depozit mare de vitamina C (de 100 de ori mai multă decât în portocale), dar şi vitamine precum: A, B₁, B₂, B₃, E, K, P, PP şi minerale ca: magneziu, fier, potasiu. Datorită concentraţiei mari de vitamine, măceşele sporesc imunitatea organismului şi menţin sănătatea ţesuturilor şi a organelor interne. Sunt recomandate ca un revigorant în sezonul virozelor. Le sunt atribuite rezultate semnificative în cazurile de alergii, în ameliorarea simptomelor osteoartritelor, ca adjuvant în afecţiuni imunitare, ca tonic şi regenerant pentru copii şi vârstnici.

Socul este o plantă binecunoscută pentru acţiunea sa diuretică şi depurativă, eliminând excesul de apă şi toxinele metabolice din organism prin piele, pe cale renală şi digestivă. Ajută la scăderea febrei, prin faptul că produce o transpiraţie abundentă. Este recomandat în afecţiuni respiratorii (răceli, gripe, bronşite, tuse) şi digestive (constipaţie).

Oregano - Compoziţia chimică complexă a plantei face ca aceasta să aibă o acţiune antispastică asupra musculaturii netede şi sedativă asupra sistemului nervos central, în special asupra centrilor respiraţiei. Intern, șovârvul se recomandă în gastrita hipoacidă, traheită, bronşită, astm bronşic, iar extern este antiseptic, fiind util în diferite boli de piele.

Uleiul volatil din Tei acţionează neurosedativ şi antispastic, iar principiile active conţinute de mucilagii reduc inflamaţiile căilor respiratorii, ceea ce recomandă extractul din florile de tei ca sedativ nervos în insomnii şi ca expectorant în bronşite.

În general, în lume, ventrilica este cunoscută ca alterativă, astringentă, diuretic mediu, expectorant mediu, stomahic şi tonic, fiind implicată în special în tratamentul afecţiunilor pectorale şi nefritice, hemoragiilor, afecţiunilor pielii şi în tratamentul rănilor. Principalele sale proprietăți benefice sunt: contribuie la inducerea unei stări optime de relaxare; ajută la menținerea unui somn sănătos; susține organismul în perioadele de tensiune mentală și nervoasă; are un efect calmant asupra gurii, gâtului, faringelor și a corzilor vocale; menține sănătatea pielii. Ventrilica se utilizează pentru întărirea și îmbunătățirea memoriei, mai ales în perioadele cu activitate intelectuală deosebită. Ea stimulează memoria și fortifică nervii și este deosebit de utilă persoanelor care se confruntă cu probleme de concentrare.

Utilizare

Intern: infuzie - în 250 ml apă clocotită se adaugă 1 lingură de plante, se acoperă timp de 2-3 minute, apoi se strecoară.

Adulți: 2-3 căni pe zi, în cure de 6-12 săptămâni, care pot fi reluate după o pauză de 10 zile.

Copii: 1/2 de cană, de 2 ori pe zi.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

A se păstra bine închis, ferit de umiditate, la temperaturi de 15-30oC.

Categorie
Proveniență
România