990,00 LEI

Caracteristici

  • Înălțime – 19 cm
  • Lățime – 19 cm
  • Volum pahar – 1 

Disponibil si modelul argintat cu pahar albastru - https://librariadoxologia.ro/candela-argintata-sau-aurita-de-masa-si-ornamentata-cu-iconite-metalice-si-pietre-semi-pretioase

 

Candelele de veghe simbolizează mica ofrandă jertfită Domnului Dumnezeu pentru marile binecuvântări primite de la El, direct sau prin mijlocirea celor bineplăcuți Lui, sfinții. Dar ele mai simbolizează și lumina adevărului și dragostei care strălucește asupra noastră din chipul strălucitor al Domnului nostru și al sfinților Săi. În același timp, ele ne amintesc faptul că pe cât de adesea putem, noi trebuie să veghem asupra inimii noastre de parcă aceasta ar fi candela de veghe a adevărului și iubirii lui Hristos, ca nu cumva să se stingă și să se răcească. Fiindcă Domnul nostru ne-a spus despre Sine: „Eu sunt lumina lumii”. Și încă le-a mai spus și adevăraților Săi ucenici și celor ce Îl vor urma cu adevărat: „Voi sunteți lumina lumii”.

Cum este aceasta cu putință? Cred că este cu putință în același chip în care strălucește soarele, dar și precum luna și stelele strălucesc. Numai soarele strălucește din sine, luminând întreaga lume cu lumina sa, în timp ce luna și stelele nu strălucesc cu puterea lor, ci primesc lumină de la soare și strălucesc cu lumina soarelui, fiecare după măsura ei. Atunci când preotul ne spune la slujba Privegherii de toată noaptea: „Lumina lui Hristos luminează tuturor”, inimile noastre licăresc de bucurie tot astfel precum stelele licăresc și întocmai precum flăcăruia din candelele de veghe licărește uneori. (Sfântul Nicolae Velimirovici)

(Sfântul Nicolae Velimirovici, Sfântul Justin Popovici, Lupta pentru credință și alte scrieri, traducere de prof. Paul Bălan, Editura Rotonda, Pitești, 2011, p. 57-58)

Material
Alamă
Sticlă
Proveniență
Serbia