21,00 LEI

Descriere

O gustare săţioasă, plină de nutrienţi!

Descriere

Hrănitori, crocanți și sănătoși, Crackers Bio Nera Plant cu brânză și verdeață sunt potriviți pentru orice răgaz care cere o gustare, oriunde – acasă, la școală, la birou sau în călătorie. Pot fi folosiți și ca înlocuitor pentru pâine, simpli sau în combinație cu diverse paste tartinabile.

Porția ta zilnică de energie, din ingrediente bio 100%

Informații nutriționale pentru 100gr:
Valoare energetică1958 kJ/468kcal
Grăsimi: 21,8g
– din care acizi grași saturați: 9g
Carbohidrați: 53,2g
– din care zaharuri: 2,4g
Fibre: 5,1g
Proteine: 12,1g
Sare: 2g

Informații suplimentare

Ingrediente:

făină ecologică de grâu și secară,  telemea de vacă, ulei de palmier, mărar, roiniță, apă, sare neiodată.

Proprietăți ingrediente

Făina ecologică de grâu oferă preparatelor o savoare pură și un gust bogat, producția ecologică conferindu-i toate vitaminele, fibrele și nutrienții de care avem nevoie într-o alimentație sănătoasă. Este recomandată pentru aluaturi, pâine, produse de patiserie, torturi, prăjituri fine și alte dulciuri, dar și pentru a da consistenţă supelor și sosurilor. Cu o istorie milenară şi un bogat conţinut nutritiv, grâul constituie baza alimentației. Fibrele din grâul integral sunt esenţiale pentru buna funcţionare a tranzitului intestinal. Ele favorizează o eliberare mai lentă şi treptată a glucozei în sânge, menținându-se astfel un echilibru al glucozei în organism. Astfel, produsele din grâu integral sunt mai ușor tolerate de diabetici.

Făina ecologică de secară este folosită în panificaţie, atât simplă, cât şi în combinaţie cu alte tipuri de făină. Produsele care conţin făină de secară sunt foarte sățioase. Sărace în calorii, dar foarte bogată în fibre, ele susțin sănătatea gastrointestinală și aduc beneficii sistemului cardiovascular. Ştiaţi că 100 de grame de secară oferă 50% din necesarul de seleniu, un antioxidant puternic şi un mineral esențial pentru sănătate? Totodată, aceeaşi cantitate de secară asigură necesarul zilnic de mangan. Secara conţine magneziu, fosfor, vitaminele A, B, E și K, fibre şi proteinele. Studiile arată că fitonutrienții din secară luptă mai puternic împotriva celulelor canceroase decât cei prezenți în legume sau fructe. În plus, această cereală scade riscul de dobândire a diabetului; însă şi celor care suferă de diabet li se recomandă produsele din secară, deoarece scad nivelul insulinei. 

Telemeaua de vacă provine din producţia ecologică românească. Consumată ca atare sau adăugată în tot felul de aperitive sau mâncăruri, ea ajută la menținerea sănătății osoase  şi la o dezvoltare armonioasă deoarece are un conținut foarte ridicat de calciu. Necesarul unui adult este de 900 mg de calciu/zi. Calciul este preţios pentru persoanele care doresc să slăbească sau să-şi menţină greutatea deoarece stimulează arderea grăsimilor, micşorează sinteza de lipide, se combină în intestin cu grăsimile şi scade absorbţia lor. 100g telemea de vacă are 300 mg de calciu, 280 mg de fosfor, 15g de proteine, 20g de lipide şi 250 de calorii. Cantitatea de proteine conținută, în general, în brânza de vaci este ideală pentru vegetarieni, deoarece acoperă necesarul zilnic al acestora. Telemeaua de vacă mai este bogată și în vitamina B, care ajută la absorbția și la distribuția adecvată a calciului. Ea e benefică pentru copii şi femei (mai ales cele însărcinate şi cele care alăptează), dar şi persoanele în vârstă, pentru formarea și întărirea oaselor și a cartilajelor. 

Uleiul de palmier este un ingredient uşor de integrat în diverse preparate, fiind folosit la produsele de panificaţie şi patiserie, dar şi în bucătărie. Nu are gust, nici miros. Spre deosebire de alte grăsimi, uleiul de palmier are un conținut bogat în acizi grași saturați și monosaturați, precum acidul palmitic, oleic, stearic și miristic. În compoziţia sa regăsim o însemnată cantitate de vitamina E (tocoferol), acizi grași omega-3 si omega-6, într-un raport echilibrat, dar şi alfa și betacaroten (forme ale vitaminei A), în cantități de 4-5 ori mai mari decât în morcovi. 

Cu un gust dulce și aromatic, Mărarul este adesea asociat cu murăturile, ciupercile, iaurtul, și fasolea. Frunzele și semințele acestei mirodenii au ulei volatil cu un conțin de până la 60% de carvona (un antioxidant puternic care se mai găsește și în frunzele de dafin și în semințele de chimen), substanțe minerale (potasiu, calciu, magneziu, sulf, fier etc.) și vitamine (A, B și C). Mărarul stimulează digestia și reglează metabolismul; consumul acestei plante aromatice are ca efect benefic combaterea balonărilor.

Roinița este apreciată ca mirodenie datorită aromei sale dulci şi a gustului proaspăt, asemănător cu cel al lămâii, mirtului lămâios și lemongrass-ului. Se poate folosi atât la aperitive, cât şi la deserturi.

Categorie