-
21,00 LEI

Descriere

O gustare săţioasă, plină de nutrienţi

Hrănitori, crocanți și sănătoși, Crackers Bio Nera Plant cu măsline şi roşii sunt potriviți pentru orice răgaz care cere o gustare, oriunde – acasă, la școală, la birou sau în călătorie. Pot fi folosiți și ca înlocuitor pentru pâine, simpli sau în combinație cu diverse paste tartinabile.

Porția ta zilnică de energie, din ingrediente bio 100%

Informații nutriționale pentru 100gr:
Valoare energetică1935 kJ/462kcal
Grăsimi: 20,7g
– din care acizi grași saturați: 9g
Carbohidrați: 56,2g
– din care zaharuri: 4,6g
Fibre: 5,5g
Proteine: 10g
Sare: 1,8g

Ingrediente

făină ecologică de grâu și secară, pastă de roșii, măsline, ulei de palmier, turmeric, piper, apă, sare neiodată.

Proprietăți ingrediente

Făina ecologică de grâu oferă preparatelor o savoare pură și un gust bogat, producția ecologică conferindu-i toate vitaminele, fibrele și nutrienții de care avem nevoie într-o alimentație sănătoasă. Este recomandată pentru aluaturi, pâine, produse de patiserie, torturi, prăjituri fine și alte dulciuri, dar și pentru a da consistenţă supelor și sosurilor. Cu o istorie milenară şi un bogat conţinut nutritiv, grâul constituie baza alimentației. Fibrele din grâul integral sunt esenţiale pentru buna funcţionare a tranzitului intestinal. Ele favorizează o eliberare mai lentă şi treptată a glucozei în sânge, menținându-se astfel un echilibru al glucozei în organism. Astfel, produsele din grâu integral sunt mai ușor tolerate de diabetici.

Făina ecologică de secară este folosită în panificaţie, atât simplă, cât şi în combinaţie cu alte tipuri de făină. Produsele care conţin făină de secară sunt foarte sățioase. Sărace în calorii, dar foarte bogată în fibre, ele susțin sănătatea gastrointestinală și aduc beneficii sistemului cardiovascular. Ştiaţi că 100 de grame de secară oferă 50% din necesarul de seleniu, un antioxidant puternic şi un mineral esențial pentru sănătate? Totodată, aceeaşi cantitate de secară asigură necesarul zilnic de mangan. Secara conţine magneziu, fosfor, vitaminele A, B, E și K, fibre şi proteine. Studiile arată că fitonutrienții din secară luptă mai puternic împotriva celulelor canceroase decât cei prezenți în legume sau fructe. În plus, această cereală scade riscul de dobândire a diabetului; însă şi celor care suferă de diabet li se recomandă produsele din secară, deoarece scad nivelul insulinei. 

Pasta de roșii este un ingredient de bază în multe reţete culinare. Ştiaţi că în timpul fierberii roșiilor, zestrea lor de săruri minerale nu se pierde, iar licopenul conţinut de acestea nu se degradează, dimpotrivă, devine mai ușor de asimilat în organism? Pasta și sucul de roșii au efect benefic asupra circulației sanguine şi previn apariția cheagurilor de sânge. Fiindcă au în compoziție săruri de potasiu, preparatele din roşii au darul de a reduce tensiunea arterială, prevenind apariția unor afecțiuni cardiovasculare. Licopenul, cel care „colorează” roșiile, neutralizează radicalii liberi, prevenind astfel apariția cancerului.

Măslinele sunt recomandate pentru consumul zilnic, cu atât mai mult celor care suferă de afecţiuni cronice. Cu un conţinut foarte ridicat de grăsimi monosaturate şi o însemnată cantitate de proteine, vitamina E şi antioxidanţi, măslinele susţin şi menţin sănătatea inimii, reduc nivelul colesterolului rău şi diminuează riscul apariţei bolilor coronariene şi a atacului vascular cerebral. 

Uleiul de palmier este un ingredient uşor de integrat în diverse preparate, fiind folosit la produsele de panificaţie şi patiserie, dar şi în bucătărie. Nu are gust, nici miros. Spre deosebire de alte grăsimi, uleiul de palmier are un conținut bogat în acizi grași saturați și monosaturați, precum acidul palmitic, oleic, stearic și miristic. În compoziţia sa regăsim o însemnată cantitate de vitamina E (tocoferol), acizi grași omega-3 şi omega-6, într-un raport echilibrat, dar şi alfa și betacaroten (forme ale vitaminei A), în cantități de 4-5 ori mai mari decât în morcovi. 

Turmericul are un gust aromat, asemănător piperului ca iuțeală și usor amărui,  și o capacitate extraordinară de a colora preparatele la care este folosit. Culoarea sa specifică este dată de curcumină (considerată de unii specialisti ca fiind cel mai puternic compus antiinflamator natural). Turmericul mai conține carbohidrati, proteine, grăsimi, vitaminele B2, B3, B6, C și E, minerale (sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, zinc), fibre și uleiuri esențiale. Turmericul menține sănătatea inimii și are rol neuroprotector. El are și proprietatea de a elimina toxinele, de  a diminua retenția de apă, promovând o digestie sănătoasă.

Piperul intensifică aroma preparatelor în care este folosit şi are proprietăţi antioxidante. Datorită alcaloizilor din compoziţia sa, el acţionează ca un stimulator pentru organism, sporind absorbţia anumitor nutrienţi. De exemplu, vitamina B, seleniul şi betacarotenul sunt asimilate mai rapid în organism atunci când piperul este folosit în alimentaţie. Cercetările ştiinţifice arată că piperina reduce peroxidarea lipidelor, un proces care cauzează producţia de radicali liberi dăunători.

 

Utilizare

Crackers Bio Nera Plant cu pesto de leurdă sunt potriviți pentru orice răgaz care cere o gustare, oriunde – acasă, la școală, la birou sau în călătorie. Pot fi folosiți și ca înlocuitor pentru pâine, simpli sau în combinație cu diverse paste tartinabile.

Categorie