54,00 LEI

Descriere

Pentru a pune în acord o dietă cât mai sănătoasă cu timpul limitat de care dispunem prin stilul de viață contemporan, vă punem la dispoziție noile noastre produse: un mix de legume pentru supe și altul pentru zacuscă. Alternativă la supele instant sau la meniul de tip Fast Food, pe de o parte, un ajutor la îndemână pentru o zacuscă mereu proaspătă, pe de alta, ele sunt ușor de preparat – doar 5 minute de fierbere.

Informații nutriționale pentru 100gr:
Valoare energetică1090kJ/261kcal
Grăsimi: 1,78g
– din care acizi grași saturați: 0,27g
Carbohidrați: 60,65g
– din care zaharuri: 32,5g
Fibre: 24,8g
Proteine: 10,16g
Sare: 0,21g

O alimentație mai bogată în fructe și legume (ideal proaspete, dacă avem ocazia și sunt disponibile), precum și în cereale (preferabil integrale), aduce implicit și un aport mai mare de fibre, care sunt o parte constituentă a plantelor. Aceste fibre nu pot fi digerate în totalitate, însă ajută la buna funcționare a tractului gastrointestinal. Un aport crescut de fibre este asociat cu multiple beneficii pentru sănătate, precum: risc scăzut de cancer colorectal, boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și diabet zaharat tip 2. Cantitatea recomandată de fibre în alimentație este de 14g la 1000 kilocalorii, adică aproximativ 20-35g/zi (conform Departamentului de Sănătate al SUA).

De asemenea, este necesar să fim atenți și la cantitatea de sare din alimente (mai ales în privința celor procesate și înalt procesate, care pot conține sare adăugată pe lângă sodiul ce se găsește în mod natural în ingredientele de bază). Deși „sodiu” și „sare” sunt termeni folosiți deseori în același context, nu sunt sinonimi: sodiul (natriul) este un mineral ce se găsește în multe alimente, necesar pentru buna funcționare a mușchilor și a nervilor, precum și pentru menținerea unui echilibru de apă și minerale în organism; sarea de bucătărie este în general alcătuită din clorură de sodiu (NaCl). 1g de sare conține aprox. 400mg sodiu. Deși avem nevoie de sodiu în organism, aportul în exces este asociat cu dezvoltarea hipertensiunii arteriale și a bolilor cardiovasculare; consumul crescut de alimente conservate cu ajutorul sării poate crește riscul de cancer gastric.

Cantitatea de sodiu recomandată unui adult obișnuit este de aprox. 1.5g/zi (deși majoritatea consumă mai mult), limita maximă recomandată fiind de 2.3g/zi (adică aprox. 5g sare/zi).

Categorie